5 Lumineuze manieren om Geld te verdienen met uw Online Business

geld verdienen manieren online business
Delen:

Iedereen wil natuurlijk geld verdienen met zijn of haar website. Al is het alleen al om de onkosten eruit te halen. Of een stapje verder: financieel onafhankelijk worden. Er zijn een aantal manieren waarmee jij je droom kan verwezenlijken als het gaat om jouw digitale imperium. Let op: dit artikel bevat geen sponsoring of betaalde links.

Van ‘hoe word je f*cking rijk’ naar ‘hoe word je vindingrijk’

Jamie van Achteren

Jarenlang zat ik op kantoor te zoeken naar manieren om snel rijk te worden. We zochten voor de grap vaak op google ‘hoe word je f*cking rijk’ en hoopten dat er een artikel geplaatst zou worden met de gouden nuggets voor ons avontuur. Na enige tijd vonden we het artikel en wat bleek? We hadden de zoekterm totaal verkeert. Ik moest vindingrijk worden om mijn droom te verwezenlijken. Daarna heb ik mij verdiept in een aantal methoden om online geld te verdienen met. Alleen levert het in het begin weinig op en zal het je ontzettend veel tijd kosten.

Advertenties met Google Adsense

Advertenties plaatsen op je website, app of blog kan veel geld opleveren, maar dan is het belangrijk om een nichemarkt te vinden en veel content te plaatsen. Hier lees je of je beter zelf een website kan maken of hem beter kan laten uitbesteden. Wanneer je blog meer dan 15 artikelen – ofwel blogposts – heeft, kan je een verzoek indienen om Adsense te integreren in je website.

Google Adwords voor Beginners door IMGemak

Zij regelt alles qua advertenties. Zelfs de plaats waar de advertentie moet komen. Wel is er veel zelf aan te passen. Hierboven is een interessante video te zien van veelgemaakte fouten tijdens het opzetten en beginnen met Google Adsense. Het is belangrijk om je customer journey goed in kaart gebracht te hebben wanneer je hiermee begint. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld verliest.

Affiliate marketing

Affiliate marketing – ofwel affiliatie marketing – is een ontzettend krachtige. Wanneer een affiliate marketeer niks kost, zal je hem ook niets betalen. Affiliate marketing is iemand die commissie krijgt wanneer ze iets verkopen. Wanneer jij een blog hebt over katten kan je bijvoorbeeld een artikel schrijven over kattenvoeding. Vervolgens kan je een speciale affilate link in je artikel zetten naar het product waarover je geschreven hebt. Wanneer de lezer besluit het product aan te schaffen door te klikken op jouw link, krijg je hiervoor geld – ofwel commissie.

Affiliate marketing
Bron: Cleafs.nl | omzet verhogen met affiliate marketing

Wanneer je onlinecursussen biedt, kan je veel commissie afstaan of geven aan de verkoper. De cursus heeft geen kosten meer wanneer het online staat. Voor het verkopen van onlinecursussen krijg je veelal 50% commissie. Verkopen die je anders niet gehad had. Er zijn drie grote affliate partners waarmee je samen zou kunnen werken:

Amazon Affiliate

Geld verdienen kan ook met amazon affiliate. Hier krijg je unieke links van Amazon. Wanneer iemand iets aanschaft via die link ontvang jij je geld. Het Amazon Affiliate-programma – ofwel Amazon Associates – is een affiliate-marketingprogramma. Het is gratis voor website-eigenaren en bloggers om Amazon Associates te worden. Ze adverteren producten van Amazon.com op hun sites door links te maken. Wanneer klanten op de links klikken en producten van Amazon kopen, verdienen ze verwijzingsvergoedingen. Erg mooi concept dus.

Trade Tracker

De volgende is TradeTracker. TradeTracker is een wereldwijde affiliate marketingpartner. Van gevestigde internationals tot lokale ondernemers. Ze werken samen met jou voor optimale resultaat, omdat beide partijen hiervan profiteren. Hieronder is hun promo video te zien. Meer kunnen we er eigenlijk niet over zeggen want zo veel stelt het allemaal niet voor. Linkje -> klikken -> geld. Sommige vertrouwen TradeTracker niet, omdat ze 1000 clicks hebben op de links, maar geen verkopen. Alleen is dit een welles nietes spelletje.

TradeTracker promo video

PayPro

In dit artikel legt PayPro zelf uit hoe ze de affiliatie regelen. Het grootste voordeel is dat je op deze manier nieuwe klanten bereikt. Op deze manier kan je met je website, weblog of emaillijst makkelijk geld verdienen. Of naja makkelijk. De gebruikersinterface van PayPro wordt nog wel eens als lastig ervaren. Met name de workflow.

Diensten verkopen

Je kan natuurlijk diensten verkopen op je website, zoals een kansrijke website van Quadrio 👀. Mocht je hier interesse in hebben mag je natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen of het artikel lezen wat een kansrijke website nou eigenlijk kansrijk maakt. Maar goed.. we dwalen een beetje af… 😉

Op je website kan je je diensten aanbieden. Op deze manier kunnen klantencontact met je opnemen of via een geautomatiseerd online proces geld verdienen.

Producten verkopen

Producten verkopen is het meest tastbare van alle hiervoor genoemde manieren om geld te verdienen met je website. Je biedt je artikelen of producten aan op je website, verkoopt ze en verstuurd deze. Je zou ook je merk kunnen uitbreiden door bijvoorbeeld merchandise – zoals petjes, shirtjes en jassen – van je merk te verkopen.

Geld verdienen met producten

Advertenties van bedrijven

Advertenties hadden we al benoemd toch? Nou, alleen die van Google met Adsense. Je kan natuurlijk net zo goed contact opnemen met een ondernemer uit de buurt om te vragen hoeveel het hem waard is om een advertentie van hem op jouw website te plaatsen. Op deze manier heb jij direct je geld voor je advertenties en kan je dit weer door investeren in je bedrijf. De ondernemer die je geld gegeven heeft weet ook precies wat hij/zij kwijt zal zijn qua advertentiekosten. Als het voor hem of haar werkt kan hij dit altijd opnieuw voortzetten.


Bonus: Iets creëren met verkopen als doel

Het maakt niet uit of je een website, een onlineblog, een webwinkel of een kennisbank opzet. Begin altijd met het einde voor ogen, zoals Stephen Covey dat zegt. Ga niet klakkeloos iets opzetten zonder dat je weet hoe je er geld mee wil gaan verdienen.

Het freemium model werkt ontzettend krachtig met advertenties, maar kost veel tijd om echt veel op te leveren. Daarom is het belangrijk dat je weet waarmee je begint en hoe je hier geld uit denkt te gaan halen. Tenzij je doel is om er geen geld mee te verdienen. Dan maakt het verder niets uit.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang updates en handige tips voor jouw business

Verreik je kennis

Een doeltreffende website laten maken?

Gemakkelijk in beheer en stap-voor-stap uitgelegd!

website laten maken